Партиите да си вземат поука от предишните наддавания и да

...
Партиите да си вземат поука от предишните наддавания и да
Коментари Харесай

Президентът Радев: Партиите да мислят как да съставят кабинет, не отговарям за мълчанието им

Партиите да си вземат поука от предходните наддавания и да не губят нито ден. България не може повече да чака. Нуждаем се час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната активност и да даде стабилно решение на политическата рецесия, като образува консенсусно болшинство към ясни цели и цели. Трябва да се излъчи стабилно и работещо постоянно държавно управление. Това сподели президентът в първия си коментар след оповестяването на резултатите от предварителния парламентарен избор, предава Нова телевизия.

Той изясни, че не може да отговори за какво втори ден мълчат.

" Всички издигаха цели и цели, които чакам да приложат и на процедура. Щом ЦИК разгласи поименния състав на Народното събрание, ще издам декрет за свикването му допустимо по-скоро. Трябва да спазя избрани периоди и процедури по закон ", добави той. И акцентира, че първостепенната задача е приемането на бюджета и проектозаконите на ПВУ. 

  " Пред тях стои едно комплицирано уравнение. По време на акцията всички те упорстваха да не се пипат налозите, да се усилят разноските, а да се резервира дефицитът в бюджета на 3% ", уточни той.

" Партиите да загърбят пустословието във връзка с рационализация на армията и да погледнат всеобхватно на превъоръжаването ", прикани президентът.

Радев се надява да бъде загърбена острата предизборна изразителност. " Партиите дано не чакат да се завъртят мандатите, а занапред да търсят устойчива формула за сформиране на държавно управление. Трябва да се мисли реалистично. Да си вземат поука от предходните наддавания и да не губят нито ден. Надявам се и идващият парламент и държавно управление да се възползват от всичко, направено от служебния кабинет. Сложното уравнение да увеличим разноските и да запазим 3% недостиг би трябвало да бъде решено от партиите ", съобщи президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР