Партиите бягат от реалните проблеми на страната. Създава се лошо

...
Партиите бягат от реалните проблеми на страната. Създава се лошо
Коментари Харесай

Партиите бягат от реалните проблеми на страната

Партиите бягат от действителните проблеми на страната. Създава се неприятно усещане за неналичието на фрагменти посредством отхвърли им да показват съответни претенденти за министри. Най-лошият вид са нови избори скоро. Около това мнение се сплотиха социологът Антоний Гълъбов и политологът Калоян Велчев за " Денят ON AIR " за старта на Народното събрание и консултациите за сформиране на ново държавно управление.

Според Гълъбов, сега се подчертава на законодателни начинания, а не на същинските проблеми, измежду които чуването на премиера и актуализация на бюджета.

" Кризата е зад ъгъла. Ако аз трябваше да ходатайствам във воденето на договарянията , щях да диря благоприятни условия за реализиране на единодушие по сериозния дневен ред на България до края на годината. На срещите разискват закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. А това ще докара до безпорядък и прекачване на голям брой каузи, на някои ще им изтече давностният интервал. Някои олигарси и техните пари ще останат отвън правораздаването, сподели той. Ние сме на няколко седмици време, в което легално определено държавно управление ще носи отговорност за протичащото се в България. Приоритизирането на правосъдна промяна оставя неприятното чувство, че част от това, което се приказва, е по-скоро игра с публиката ", добави Гълъбов.
 Социалната политика в центъра на диалозите БСП-ИТН
Социалната политика в центъра на диалозите БСП-ИТН

Това са към момента предварителни диалози

Според него към този момент е време държавната администрация да проработи след чистката, осъществена от служебното държавно управление. " Имаме доста промени в държавната администрация - страната и администрацията стопираха да работят. Правителството би трябвало да успокои хората, че чистката свърши и ще стартира работа ", посочи Гълъбов.

Той сподели още, че действително служебният кабинет е виновен единствено пред президента , който не е виновен пред никого.

За Калоян Велчев е странна обстановката, в която договаряния за ново държавно управление се водят, само че неизвестно от чие име.

" Фактът че " ИТН " договарят от името на държавното управление, което не знаем какво ще бъде, е стеснителен. Министър-председателят би трябвало да води договарянията. Това може да докара до пречки при диалози след връчването на мандата. За да се подсигурява по-дълготраен живот на предстоящ кабинет, думата " коалиция " би трябвало да се употребява, макар че усърдно се заобикаля ", разяснява Велчев .

Велчев е уверен, че откакто стане ясно името на претендента за министър председател на Има Такъв Народ, ще има нов подтик на диалозите сред политическите сили. " Изненадани ще има, това ще докара до спомагателни диалози , само че и би трябвало да се отстъпи самодейността на бъдещия министър председател да води диалозите ", уточни политологът. Според него партиите, с които Има Такъв Народ договаря, са си вкарали автогол като не са сложили условия.
 Има Такъв Народ да заявят цели си и да призоват да ги поддържат, съгласно Симеон Дянков
Има Такъв Народ да заявят цели си и да призоват да ги поддържат, съгласно Симеон Дянков

Можело да се стигне до нови избори скоро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР