Партида, съдържаща дози от руската ваксина срещу коронавирус Спутник V,

...
Партида, съдържаща дози от руската ваксина срещу коронавирус Спутник V,
Коментари Харесай

Словакия получи първа партида от ваксината Спутник V

Партида, съдържаща дози от съветската ваксина против ковид Спутник V, оповестиха Slovak Spectator и ТАСС.

" Бих желал да благодаря на Русия за коректността ", сподели министър председателят Игор Матович. Вярвам, че като съблюдава периодите и обещаните доставки, Русия ще потвърди, че е постоянен сътрудник, на който можем да разчитаме в тези тежки времена. " Сега имунизацията ще бъде превозена до складовете на компанията Imuna Pharm и след това тествана от Държавния институт за надзор на медикаментите.

Вероятно препаратът ще бъде пуснат в приложимост в средата на март, сподели министърът на опазването на здравето Марек Крачи.
 Хърватия и Словакия с вкус към съветската ваксина
Хърватия и Словакия с вкус към съветската ваксина

Време е държавното управление да стартира диалози с съветската страна

Словакия получи първата партида от 200 000 ваксини, а още 800 000 дози ще дойдат през март и април. Очаква се още 1 милион ваксини да дойдат през май и юни.

Припомняме, че през февруари стана ясно, че Хърватия и Словакия организират диалози с Русия за закупуване на имунизацията . Време е държавното управление да стартира диалози с съветската страна за доставяне със " Спутник V ", написа тогава във " Facebook " министър председателят Матович. Той добави, че поддържа имунизацията. " Спутник V " е " страхотна ваксина с огромна успеваемост ", сподели той.

Словакия 39-та страна в света и втората страна от Европейския съюз , която утвърди за приложимост имунизацията, се споделя в известието на Руския фонд за директни вложения.

Ваксината, само че може да се употребява в Словакия.

Ваксинирането ще бъде непринудено . Матович сподели, че имунизацията е имала положителни резултати и при по-високите възрастови групи, което значи, че няма да има същото ограничаване като за имунизациите , които в този момент се предлагат публично единствено за хора на възраст под 55 години.

През януари, Словакия стартира за хора, които са с негативна проба. Страната организира всеобщ антиген тест и през ноември , който покри 2/3 от популацията от 5,4 милиона души. 1,06% бяха с позитивен тест за ковид.
 Словакия облекчава ограничения след сполучливо всеобщо тестване
Словакия облекчава ограничения след сполучливо всеобщо тестване

Отваря обекти, само че с понижен потенциал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР