Паролите на милиони Фейсбук потребители са били достъпни за около

...
Паролите на милиони Фейсбук потребители са били достъпни за около
Коментари Харесай

Нов пробив в сигурността на Фейсбук

Паролите на милиони Facebook консуматори са били налични за към 20 000 чиновници на компанията, оповестява Би Би Си. Брайън Кребс, който се занимава с изследване на сигурността заяви за този пробив в сигурността, като е допустимо да са наранени паролите на към 600 милиона консуматори, като е допустимо това да е почнало още през 2012 година

 © БГНЕС
В изказване от Facebook споделят, че оправят „ глич ”, поради който паролите са се споделяли на вътрешната мрежа на компанията. Кребс споделя, че източник от Facebook е му разказал за " пропуски в сигурността ", които разрешават на разработчиците да основават приложения, които записват и съхраняват паролите, без да ги криптират.

Инженер Скот Ренфро от Facebook съобщи, че вътрешно следствие е посочило, че няма никакви „ признаци на корист ”. В публично известие от компанията споделят, че са разбрали за казуса през януари, като част от рутина инспекция на сигурността. Разследването е посочило, че множеството от засегнатите консуматори са употребявали Фейсбук lite, който се употребява в страни, където интернетът е слаб.

„ Ние ще уведомим стотици милионите консуматори на Фейсбук lite и десетки милионите на Facebook и Инстаграм ”, обявиха от компанията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР