Пародийната криптовалута Dogecoin (кръстена на популярния мийм с куче шиба

...
Пародийната криптовалута Dogecoin (кръстена на популярния мийм с куче шиба
Коментари Харесай

Мъск сложи Doge за лого на Twitter и наду цената на Dogecoin

Пародийната криптовалута Dogecoin (кръстена на известния мийм с куче шиба ину Doge) се изстреля до 4-месечен връх, откакто нейният амулет се трансформира в лого на обществената мрежа Twitter. Собственикът на платформата Илон Мъск ѝ донесе международна известност по време на крипто взрива, само че поради срутва в цената ѝ в този момент е съден от вложители, които настояват, че са били подведени.

Контекст: Dogecoin е основан от двама софтуерни инженери като подигравка на " сериозните " криптовалути. Ролята му на пазара надлежно не беше значима, до момента в който в няколко свои изявления Мъск не насочи вниманието към него.

" Макар да е основан на смешка, Dogecoin в действителност е по-добър за транзакции (в съпоставяне с Bitcoin). Има лек инфлационен детайл, само че това в действителност е хубаво, тъй като предизвиква хората да харчат, вместо да го държат в себе си като непокътната стойност ", съобщи пред Time през 2021 година актуалният най-богат човек в света. Той разгласи и че точно Dogecoin е една от единствено трите криптовалути, които има.

Това " изстреля " Dogecoin до небесата... с цел да последва срив, вследствие на който сега цената му е с 90% по-ниска спрямо пика от май 2021 година Не помогнаха и някои следващи мнения на Мъск, които сравняваха криптовалутата със " скица ".

Очаквано, в този момент има недоволни от това развиване.

Едната вест: Крипто вложители си търсят 258 милиарда (да, четете вярно...) щатски $ от Мъск, тъй като съгласно тях той със съзнателни дейности е спомогнал за увеличението на цената на Dogecoin с 36 000 % и по-късно я е оставил да се срине. Огромната сума по желае е приблизителната загуба на стойност през 13-те месеца след пика в троен размер.

Адвокатите на Мъск назовават претенциите на ответната страна " мечти ".

Другата вест: Трудно е да не се търси връзка сред делото против Мъск и смяната на логото на обществената му мрежа от синьото пиле на Twitter към Doge. Тя към този момент донесе 25% растеж в цената на криптовалутата.

Мъск само означи в профила си, че извършва заричане, обещано в диалог с консуматор още преди да купи Twitter. Дали Twitter ще си остане с новото лого все още не е ясно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР