Парното за гарсониера скача с 30 лева. Отоплението на гарсониера

...
Парното за гарсониера скача с 30 лева. Отоплението на гарсониера
Коментари Харесай

Парното за гарсониера скача с 30 лева

Парното за гарсониера скача с 30 лв.. Отоплението на гарсониера с парно в Пловдив, за което са нужни 1 мвтч топлинна сила,
ще коства 183 лв. с Данък добавена стойност другата зима.
Това е с към 30 лв. повече, в сравнение с тази година, когато 1 мвтч коства 150 лева с Данък добавена стойност. Поскъпването ще се случи, в случай че КЕВР утвърди поисканото от ЕВН Топлофикация нарастване на топлинната сила. То е
с 22%, или от 137,66 лева  до 167,95 лв.
без Данък добавена стойност. Заместник-председателят на Съвета на шефовете на „ ЕВН България “ Калина Трифонова заяви желанията на компания. А  сдружението е внесло заявката си за цена за новия регулаторен период  от 1 юли 2023 до 30 юни 2024.

Причината за препоръчаното по-голямо нарастване на цената е, тъй като нямаме цялостно компенсиране на разликата сред прогнозната стойност на газа, при която е изчислена годишна цена на топлинната сила, и действителната, която се дефинира всеки месец от КЕВР, обясни  Трифонова. 40% от битовите клиенти имат отдалечени топлинни разпределители върху радиаторите,  само че 85% от тях  са избрали и се регистрират всеки месец.

Средно с 1,6 % нарастване на цените за електрическата сила в Югоизточна България ще предложи „ ЕВН България “ (EVN) в заявката си за новия регулаторен интервал, заяви ръководителят на Управителния съвет на компанията Александър Сипек.

Причината за минималното нарастване на тока са държавните обезщетения, посочи Сипек. Операторите на електроразпределителните и електропреносната мрежа в страната са обезщетени в цялостен размер за насъбрания сериозен недостиг от разноските за електрическа енергия за софтуерните им потребности.

„ Компенсациите, които мрежовите оператори получиха, потвърдиха своята цел и понижиха натиска върху крайните цени “, съобщи Сипек. Той изясни, че  не знае какви са заявките за цени на другите енергийни сдружения, които най-късно през днешния ден ще внесат в КЕВР.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР