Парното през януари ще бъде по-скъпо с цели 70%, ако

...
Парното през януари ще бъде по-скъпо с цели 70%, ако
Коментари Харесай

Шоково увеличение на цените на парното и водата! Какво да оч...

Парното през януари ще бъде по-скъпо с цели 70%, в случай че няма обезщетения, предизвести ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев пред NOVA.

Според думите му сега цъка бомба, която ще избухне точно след Нова година и тя е с цените на топлоенергията и топлата вода.

При повишаване на топлоенергията със 70-80% клиентите даже в най-малките жилища в София ще би трябвало да заплащат на месец приблизително по 180 лева

През предишния отоплителен сезон жителите на жилища с повърхност от 50 до 70 квадрата (основно двустайни) са консумирали по към 1,55 мВтч на месец. При най-песимистичния сюжет с взрив на цените на топлоенергията месечните фактури за двустайните с парно в София биха скочили надлежно от 150 на 270 лева (+120 лева.).

За клиентите на столичната топлофикация, обитаващи жилища, разпростряли се от 70 до 100 квадрата (главно тристайни), одобряваме, че имат консумация на месец от към 2 мегаватчаса и по цените доникъде на годината са им начислявали приблизително по 200 лева От 1 януари обаче има риск към тази сума да се прибавят още 160 лева

Ако преди компаниите са плащали 30 000 лв. на месец, то в този момент ще заплащат 100 000 лв.. В същото време големите загуби, които търпи промишлеността, са на процедура големи облаги за енергетиката. Всички тези пари се складирали в АЕЦ „ Козлодуй “ и останалите производители на електрическа енергия.

По думите на Васил Велев плануваните обезщетения от 110 лева за мегаватчас са незадоволителни, а за декември въобще няма такива. Затова служебното държавно управление би трябвало да продължи да ги дава и даже да ги усили. Велев настоя бизнесът да получава три четвърти от разликата сред борсата цена и прогнозата на КЕВР, която е 270 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР