Парното и топлата вода няма да поскъпват от април, обеща

...
Парното и топлата вода няма да поскъпват от април, обеща
Коментари Харесай

КЕВР обеща да няма поскъпване на парното и топлата вода от април

Парното и топлата вода няма да нарастват от април, даде обещание ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.
" Повишение на цената на природния газ под 5 % не дава никакво нормативно съображение Комисията за енергийно и водно контролиране да трансформира цената както на топлинната сила, по този начин и на високоефективната сила, създавана по смесен метод ", съобщи той.
Освен това Комисията за енергийно и водно контролиране е подготвена да даде резултатите от инспекциите на електроразпределителните сдружения, включително и на ЧЕЗ- България, заяви Иванов, откакто в Народното събрание беше основана краткотрайно анкетна комисия за изследване на обстоятелствата към приватизацията и плануванаъа продажба на ЧЕЗ- България.
Дружествата са тествани и предходната година, преди регулаторът да дефинира цените, уточни той пред БНР.
" Проверихме в каква степен през първите две години на регулаторния интервал трите разпределителни сдружения извършват своята капиталова стратегия. Оказа се, че осъществяването е сред 65 и 70 %, заради което ние намалихме настояванията на тези разпределителни сдружения за идната, трета година от регулаторния интервал. По тази причина действително нямаше нарастване нито на цената за достъп, нито на цената за транспорт от тези сдружения ", съобщи ръководителят на КЕВР.
Преди дни той разяснява и опасенията, че цената на тока може да се вдигне поради продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ.
„ Сделката по никакъв метод няма да е причина за повишаване. Сключването на такава договорка, без значение кой е купувачът, по никакъв метод не влия върху цената на електрическата енергия. Тя се дефинира по ясна методика. В случая няма никакъв ценообразуващ детайл, обвързван с прекачване на акции”, акцентира Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР