Парма и Фиорентина не се победиха в среща от 7-ия

...
Парма и Фиорентина не се победиха в среща от 7-ия
Коментари Харесай

Нулево реми с Парма не зарадва Фиорентина

Парма и Фиорентина не се победиха в среща от 7-ия кръг на Серия " А ". Двата тима подходиха прекомерно внимателно и главният им блян беше да не изгубят. Домакините по този начин и не насочиха прецизен изстрел към противниковта врата, а Фиорентина не съумя да се възползва от териториалното си превъзходство.

В навечерието на мача медиите подчертаваха върху напрежението, под което е подложен наставникът на " виолетовите " Джузепе Якини. След единствено две победи в първите 7 кръга, се заприказва, че той ще бъде уволнен, а дуелът против Парма се явяваше последният му късмет да резервира поста си.

Парма посрещна отбора от Флоренция след две следващи равенства, с които се измъкна от зоната на изпадащите. " Дуковете " можеха да са и в по-добри изходни позиции, само че изпуснаха задатък от два гола при визитата си на Интер.

Бруно Алвеш и Роберто Инглезе бяха на линия за домакините, само че Фабио Ливерани нямаше опция да разчита на Андреас Корнелуис. Бившият халф заложи на скица 3-5-2, като в предни позиции си партнираха Инглезе и Жервиньо. В отбраната за първи път се появи Йордан Осорио.

Отбраната на Фиорентина беше много изменена поради отсъствието на Херман Песея и Лукас Мартинес. Шанс да стартират като титуляр получи Игор, а в офанзива действаха Франк Рибери и Кристиан Куаме, който бе предпочетен пред Душан Влахович и Патрик Кутроне.

В началните минути Рибери проби на скорост, само че ударът му беше избавен от Луиджи Сепе. Парма отговори с отдалечен изстрел на Ернани, минал над гредата. Жервиньо не спираше да търси свободни пространства, само че пасовете към него в множеството случаи бяха неточни.

В 51-ата минута Кристиано Бираги имаше отлична опция да вкара за Фиорентина, само че Сепе още веднъж сподели добър инстикт и мазета в корнер. Мачът продължи да е равносилен, а рискови положения пред двете порти съвсем липсваха.

Серия А 7 кръг, събота 7 ноември  Парма 0:0краен резулат  Фиорентина
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР