Парламентът започва работа днес с обсъждане на първо гласуване на

...
Парламентът започва работа днес с обсъждане на първо гласуване на
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за пътищата

Парламентът стартира работа през днешния ден с разискване на първо гласоподаване на промени в Закона за придвижването по пътищата. Целта им е да се създаде рамката за пускане на тол-системата от следващата година.

Промените плануват за леките коли до 3 тона и половина да се вкара електронна винетка, а за тежкотоварните - тол-такса на база изминато разстояние. Вчера от парламентарната естрада министърът на районното развиване Николай Нанков отбрани предложенията, импортирани от ГЕРБ, а през днешния ден ще дебатират народните представители.

Очаква се депутатите да дадат мандат на министъра на енергетиката да предприеме деяние за реализиране на единодушие по делото на Европейската комисия против Българския енергиен холдинг, " Булгартрансгаз " и " Булгаргаз " за допустима корист с господстващо състояние на газовите пазари в България. В програмата на Народното събрание е включено и дефинитивно приемане на промени в законите против спортното безчинство и за акцизите и данъчните хранилища, с които се усилва облагането върху нагреваемите тютюневи произведения. Очаква се депутатите да работят с удължено работно време, с цел да могат да гласоподават всички точки от дневния ред преди да излязат в лятна почивка. Утре е последният им работен ден. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР