Парламентът започва да работи все по-ефективно и по-добре, нещата се

...
Парламентът започва да работи все по-ефективно и по-добре, нещата се
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Парламентът започва да работи по-ефективно и по-добре

Парламентът стартира да работи все по-ефективно и по-добре, нещата се наместват. Това сподели в изявление за заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който ще ръководи съвещанията поради карантината на Никола Минчев.

Добрата вест е, че огромна вест няма, съобщи Вигенин за резултатите от Консултативния съвет по национална сигурност. Според него е бил доказан към този момент построеният консенсус по тематиката за Северна Македония и преговорната позиция на държавното управление.

Преди днешния митинг против зелените документи, проведен от „ Възраждане “ Кристиан Вигенин насочи апел „ към този митинг да се подходи като към всеки различен митинг – хората имат право на това “, както и „ да няма опити за принудително влизане “.

„ Многолюдността не е безусловно обвързвана с принуждение и опити за навлизане в постройката “, уточни той.

Политическите лица не би следвало да приканват към принуждение, сподели още Вигенин. По думите му изказвания и апели за навлизане в Народното събрание могат да се преглеждат и като прелом.

„ Няма по какъв начин човек самичък да се вкара в карантина. Аз самият не знаех за това изключение “ - по този начин Кристиан Вигенин изясни случая с некарантинирането си след КСНС за разлика от всички останали участници след позитивния тест на парламентарния началник Никола Минчев.

„ Вчерашните ми проби са отрицателни, няма да слага под риск никого. Нормално ще продължи работата на Народното събрание “, увери Вигенин.

Относно приемането по неотложност на правила, които съкратяват продължителността на изолацията, той разяснява, че въпросът към този момент е бил обсъждан и не може да спекулира. Според него това е по-скоро съвпадане, в сравнение с разработване на специфични правила поради президента, премиера и политическите водачи.

„ Това не е предписание, което беше измислено през вчерашния ден. Просто ѝ беше пристигнало времето на тази заповед. “

В Народното събрание физически не е допустимо да се съблюдава отдалеченост, само че във връзка с маските би трябвало да сме по-взискателни, означи още Кристиан Вигенин.

Няма по какъв начин да изгоним с полиция народен представител от зала, единствено тъй като не съблюдава заповедите, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР