Парламентът взе решение да бъде ускорен процесът по обновяване на

...
Парламентът взе решение да бъде ускорен процесът по обновяване на
Коментари Харесай

Парламентът реши да ускори процеса по обновяване на военновременните запаси

Парламентът взе решение да бъде интензивен процесът по възобновяване на военновременните ресурси на Министерството на защитата, в това число оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения.

Решението бе взето със 163 гласа " за ", като само " Възраждане " и Българска социалистическа партия бяха срещу.

" Това, което вършим сега, е да копаем дъното на парламентаризма. Нямам думи за това, което преди малко ни беше изчетено, в действителност имам записка по заглавието, от там да стартира, това е индулгенция за ускорено изпразване на складовете на българската войска. Това, което ние вършим, е подписваме, предлага ни се да подпишем една индулгенция, тъй че всичко каквото има в складовете, всевъзможни калибри, всевъзможни потребности на Украйна да бъдат задоволени от нашите муниции и да бъдат изпратени към фронта ", уточни Николай Дренчев от " Възраждане ".

" Самите вносители са безусловно наясно, че това е един чисто политически акт, който няма никакви на практика измерения и никаква обосновка. Ние не сме срещу процеса на възобновяване на боеприпасите, само че сме изрично срещу цялостното изпразване на складовете ", акцентира Атанас Зафиров от " Българска социалистическа партия за България ".

" Преди 4 дни в Краматорск следващите две съветски ракети C-300, не се смейте, удариха пицария, където починаха, не влизам в разговор, две съветски ракети, ще се приближа към микрофона и ще погледна хората, които се смеят, удариха пицария, където сякаш имало украински въоръжени сили, където починаха две 14-годишни сестри - Ана и Юлия, дружно с още 11 души и 60 ранени. В България има политически сили, които с къси сакца вървят при госпожа Митрофанова и с протъркани коленца и същите тези хора се пробват да отвържат българския лев от еврото ", съобщи Манол Пейков от ПП-ДБ.

" Това решение по никакъв метод не изпразва хранилища на армията. Такива внушения бяха направени, няма никакво такова нещо. Ако това решение беше за деблокиране на военновременните ресурси нито аз, нито който и да било от нашата група не би го подписал или подкрепил. Всички муниции са годни, само че на доста от тях им следва да им изтече срокът ", посочи Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР