Парламентът все повече се дави все повече в скандали и

...
Парламентът все повече се дави все повече в скандали и
Коментари Харесай

Румен Радев: Парламентът се дави все повече в скандали, ще обявя третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок

Парламентът от ден на ден се дави от ден на ден в кавги и предизборно говорене, а има доста значими задания за приключване. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “. " Не желая да приказвам за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория. Ще разглася решението си за третия мандат, в случай че се стигне до подобен, в период “.

Антикорупционният закон и Законът за отговорността на основния прокурор не се движат, добави Радев. " За първи път за 11 година България получи дата и ясна поддръжка за Шенген, само че с цел да се възползваме пълноценно, са сериозно значими тези два закона да бъдат признати в българския парламент “.

За мен е значимо да не бързаме с третия мандат, за мен е значимо да се изчерпи до дъно конституционната процедура по втория мандат, дано изчакаме до вторник, когато дойдат Политическа партия или с предложение за състав, или с празна директория, добави президентът. " Важно е какво чуваме в Народното събрание. Тези цели, които бяха изложени в декларацията, надали има партия, която да ги изключи от своята стратегия. Въпросът е по какъв начин ще стигнем до тях “.

По отношение на слуховете, за присъединяване на дъщерята на президента във филм, Радев акцентира, че от нейна страна няма стихотворец ангажимент.  По думите му тя няма контракт за присъединяване във филм. Радев заключи, че се радва, че неговите деца са избрали да се развиват в България. “Въпреки българските политически нрави, което непрестанно ги подлагат на тествания, аз си надявам, че това няма да пречупи фантазиите им и вярата им в България ", приключи президентът.

Румен Радев взе участие в в ритуала по водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска на пл. " Свети Александър Невски ". Държавният глава одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще постави венец пред паметника на Незнайния боец.

" Надявам се, че ще се прояви разсъдък да има една систематичност и дълготрайна тактика за развиване на въоръжените сили. Най-важният детайл в националната сигуност са хората - дано не го забравяме ", акцентира президентът.

По думите му бойната ни авиация е " под санитарния най-малко " и до момента в който окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат доста години.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР