Парламентът влезе в спор да дадем ли бронирана техника на

...
Парламентът влезе в спор да дадем ли бронирана техника на
Коментари Харесай

Депутати искат да си държим БТР на склад, за сме подготвени за дронове от Али Баба

Парламентът влезе в спор да дадем ли бронирана техника на Украйна. Става въпрос за предлагането на Украйна да се даде техника на Министерство на вътрешните работи с отпаднала нужда - към 100 БТР, които още от 80-те години се съхраняват в складовете на ведомството. за дарението още при започване на август месец, като пред юли народните представители нееднократно спориха към този момент за това.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия упрекна властта в секрети контракти по поля, манастири и секрети ъгли . Наистина живеем в страна на парадоксите, счита той. В комисията от защита имало единствено двама депутати, приключили военни учебни заведения , а множеството в зала се държали като най-опасно оръжие джойстик за военна игра или епилатор, по думите му. Той упорства БТР-ите да не се дават на Украйна, а да се употребяват за нашата войска . Гуцанов недоумява за какво желаеме да закупим сходна американска техника на същите години като БТР-ите, които даваме на Украйна. Социалистът прикани болшинството да размишления и още веднъж настоя за оставката на кабинета.

Николай Дренчев от " Възраждане " също се възпротиви против великодушното подаяние за Украйна. Дори и сега имаме потребност от тази техника, безапелационен бе той. Виждаме, че и обикновени дронове, закупени от " Али Баба ", поразяват сериозна техника , по мнението му. Срамно и омерзително е това, което се случва сега, акцентира националният представител.

Надявам се, че никой не счита, че България ще влиза във война с някого, изясни Христо Гаджев от ГЕРБ .

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия изрази подозрение дали депутатите при спор ще се изправят пред врага даже и с епилатор в ръка - щели да избягат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР