Парламентът вече взе решение за Лукойл. Ако ще се предлага

...
Парламентът вече взе решение за Лукойл. Ако ще се предлага
Коментари Харесай

Асен Василев: Парламентът вече взе решение за Лукойл

Парламентът към този момент взе решение за " Лукойл ". Ако ще се предлага нещо ново, би трябвало да забележим какво тъкмо се предлага. То ще бъде разисквано от цялото държавно управление, включително и от министъра на стопанската система. Това разяснява пред публицисти в Ловеч министърът на финансите Асен Василев.

" Знаете, че предходното решение беше взето въз основата на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост на прехода ", уточни Василев.

В отговор на въпрос дали има разминавания сред съдружните сътрудници, Василев сподели, че " разминавания постоянно има сред двама индивида - без значение дали са в една и съща партия, или в разнообразни партии. Но като забележим действителни текстове, действителните оферти, ще може да се разяснява нещо действително ".

Министърът разяснява още, че дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена, зависи от " Лукойл ".

" Това, което съм споделил в изявлението на " Файненшъл Таймс " е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от разнообразни интернационалните организации ", изясни Василев

Той разяснява още, че не може да разбере упреците от президента на България Румен Радев и от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като " най-нормалното нещо е, в случай че ще се продава подобен стратегически актив, държавното управление да следи относително от близко процесите ".

По думите му " Лукойл " за първи път стартира да заплаща налози, а страната да си прибира парите от рафинерията, което е извънредно значимо и потребно за българския бюджет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР