Парламентът вече взе решение за Лукойл. Ако ще се предлага

...
Парламентът вече взе решение за Лукойл. Ако ще се предлага
Коментари Харесай

Асен Василев: Парламентът вече взе решение за „Лукойл“

Парламентът към този момент взе решение за " Лукойл ". Ако ще се предлага нещо ново, би трябвало да забележим какво тъкмо се предлага. То ще бъде разисквано от цялото държавно управление, включително и от министъра на стопанската система. Това разяснява пред публицисти в Ловеч министърът на финансите Асен Василев, откакто през вчерашния ден ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че ще внесе идната седмица план на решение за лишаване на дерогацията на " Лукойл ".

Знаете, че предходното решение беше взето въз основата на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост на прехода, уточни Василев.

В отговор на въпрос дали има разминавания сред съдружните сътрудници, Василев сподели, че " разминавания постоянно има сред двама индивида - без значение дали са в една и съща партия, или в разнообразни партии. Но като забележим действителни текстове, действителните оферти, ще може да се разяснява нещо действително ".

ГЕРБ внася в Народното събрание проекторешение за лишаване на дерогацията на „ Лукойл "

Министърът разяснява още, че дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена, зависи от " Лукойл ". " Това, което съм споделил в изявлението на " Файненшъл Таймс " е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от разнообразни интернационалните организации ", изясни Василев. Той разяснява още, че не може да разбере упреците от президента на България Румен Радев и от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като " най-нормалното нещо е, в случай че ще се продава подобен стратегически актив, държавното управление да следи относително от близко процесите ".

По думите му " Лукойл " за първи път стартира да заплаща налози, а страната да си прибира парите от рафинерията, което е извънредно значимо и потребно за българския бюджет.

Министърът на финансите Асен Василев е в Ловеч за среща с бизнеса. Целта е да обсъдят опциите за развиване на района и съответните проблеми на бизнеса в града. В рамките на идващите две седмици имам срещи в още най-малко шест-седем града. Смятам, че е извънредно потребно да има пряк контакт сред изпълнителната власт и бизнеса, уточни Василев.

На въпрос по отношение на завода за електрически автомобили, който трябваше да се построи в Ловеч, той сподели, че като всеки един частен план, това зависи от вложителя. Това, което страната трябваше да направи, е да каже, че има държавна помощ в границите на регламентираните от Европа равнища и тази държавна помощ да бъде по този начин структурирана, че в случай че не се случи инвестицията, да не се провиснал парите. Знаете, че договорът за държавна помощ беше подписан, т.е. страната е свършила своята роля, вложителят има право да направи инвестицията. До момента не сме дали нито една стотинка, тъй като не се е случила инвестицията, добави Василев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР