Парламентът възложи на правителството да изготви план за развитието на

...
Парламентът възложи на правителството да изготви план за развитието на
Коментари Харесай

Депутатите искат от кабинета план за по-добра медийна среда

Парламентът разпореди на държавното управление да изготви проект за развиването на медийната среда в България, както и да предложи модел за финансиране на публичните медии, гарантиращ финансовата и публицистичната им самостоятелност. Това би трябвало да стане до 31 март.

Решението беше взето единомислещо в петък след бурни диспути за свободата на словото в България. Разискванията бяха инициирани от Българска социалистическа партия.

Що е то независимост на словото и има ли я у нас?

Депутатите бяха на друго мнение и за това както тъкмо значи независимост на словото и има ли такава в България. Депутати от ръководещото болшинство защитаваха тезата, че независимост на словото има, а социалистите – че има цензура и има интервенция на ръководещите в медиите.

" Свободата на словото не е всеки да каже каквото си желае. Свободата на словото е да се основат условия за публицисти, които да отразяват обективната истина. Свободата на словото е да се подсигурява тези, чиито специалност е това, да не бъдат удавяни от анонимни сайтчета за въздействие. Свободата на словото е систематична работа на държавното управление ", сподели социалистът Крум Зарков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР