Парламентът въведе понятието е Call за спешни повиквания на телефон

...
Парламентът въведе понятието е Call за спешни повиквания на телефон
Коментари Харесай

Въвеждат се и е Call повиквания на телефон 112

Парламентът вкара понятието " е Call " за незабавни повиквания на телефон 112. Депутатите одобриха на второ четене текстове от измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, с които се променя и законът за Националната система за незабавни повиквания, написа 24 часа .

Съгласно наредбите " е Call " е незабавно повикване от транспортно средство на номер 112, направено автоматизирано за реализиране на звукова връзка сред пасажерите в транспортното средство и най-подходящия център за приемане на незабавни повиквания, предава Българска телеграфна агенция.

Парламентът удължи с още към една година срокът, в който Министерският съвет би трябвало да одобри решение за пренасочване на повикванията на номера 150, 160 и 166 към центровете на 112.

Парламентът даде опция на доброволните формирования за реакция при бедствия и повреди да се сдружават за решение на общи въпроси и за реализиране на цели от съвместен интерес. Министерство на вътрешните работи ще може да дава на Националното съдружие на доброволците за безплатно прилагане пространства - държавна благосъстоятелност, нужни за осъществяването на дейностите му.

Органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията ще реализират активността си в екипи от най-малко трима чиновници. В обитаеми места с население до 5000 души ще се позволява реализиране на активността и в екипи от двама чиновници, реши Народното събрание.

Министерство на вътрешните работи ще подписа нови контракти за реализиране на пожарогасителна и избавителна активност и държавен противопожарен надзор на АЕЦ " Козлодуй ", " Мини Марица-изток ", Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " и Летище София, както и на здания или елементи от здания, употребени от Българска народна банка, взеха решение още депутатите. Досегашните ще запазят действието си до 31 декември 2017 година в това число.

Красимир Янков, " Българска социалистическа партия за България ", разяснява, че с тези разпореждания се продължава процедура Министерство на вътрешните работи да бъде употребявано като комерсиално сдружение. По думите му практиката, в която Министерство на вътрешните работи ще може в допълнение да договаря средства, е деструктивна.

Цветан Цветанов /ГЕРБ/ изясни, че с тези договорни връзки ще може да се освободи в допълнение цифров състав, който да покрие вакума в системата. Той уточни, че по този начин ще бъдат обезпечени към 70 чиновници, които да запълнят дефицита в пожарните сектори, и да се сътвори опция в обитаеми места до 5 000 поданици да има по двама пожарникари.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР