Парламентът, в който не е ясно кой е управляващ и

...
Парламентът, в който не е ясно кой е управляващ и
Коментари Харесай

Разединеният парламент ще избира спешно нов управител на БНБ

Парламентът, в който не е ясно кой е ръководещ и кой е съпротива, се заема незабавно с избирането на нов шеф на Българската национална банка (БНБ). Още на втория ден след основаването на бюджетната комисия ръководителят ѝ Любомир Каримански от " ИТН " е внесъл в дневния ред точка за приемането на процедурни правила по случая.

Мандатът на шефа Димитър Радев, назначен с поддръжката на ГЕРБ, изтече на 15 юли, а на подуправителя, началник на ръководство " Банково " Нина Стоянова – на 29 юли.

Самият Любомир Каримански, който е обсъждан за евентуален правоприемник на Радев, е банкер с дълготраен мениджърски опит. По време на няколко обществени изяви през последните месеци той насочи остри рецензии към работата на Българска народна банка.

" В последните 6 години бях заставен да не работя в българските банки заради една причина – натиска през Българска народна банка върху мен ", съобщи Любомир Каримански в изявление за " Банкеръ " в края на юни. Той сподели още, че Българска народна банка не е взела нужните ограничения във връзка с безобразията в Българската банка за развиване (ББР), не е защитила и публичния интерес във връзка със договорката на предходното държавно управление за покупката на дял от ПИБ.

Каримански е неудовлетворен и от протичащото се в ресора на подуправителя Нина Стоянова – платежен контрол.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР