Парламентът успя да събере кворум от третия опит, за да

...
Парламентът успя да събере кворум от третия опит, за да
Коментари Харесай

Парламентът събра кворум от третия опит

Парламентът съумя да събере кворум от третия опит, с цел да стартира петъчното съвещание, откакто през вчерашния ден " Продължаваме промяната " и " Демократична България " оповестиха протест на съвещанията на Народното събрание поради признатите на първо четене промени в Изборния кодекс. 

Днес при първата регистрация в залата имаше 89 депутати от " Възраждане ", Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". При втората регистрация съумяха да се се съберат 92 народни представители в залата, като още веднъж отсъстваха парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", което стана причина и за политически мнения в коридорите. При третата регистрация парламентарната група на ГЕРБ-СДС влязоха в залата, с помощта на което се събра кворум от 155 депутати, задоволителен да започва работата на Народното събрание. 

Липсата на кворум стана обект на мнения в коридорите на Народното събрание.

След първия опит за събиране на кворум Искрен Митев от " Продължаваме промяната "  посочи, че това, че не са влезнали в зала е политически ход и изясни, че отхвърлят да вземат участие в диспути, до момента в който не стане ясно каква е повода хартиената бюлетина да бъде най-важното нещо в Народното събрание.

" Липсата на кворум не пречи на Народното събрание да работи ", посочи  Христо Иванов от " Демократична България " и подсети за дългото съвещание на правната комисия, в която се разглеждаха измененията в Изборния кодекс.

" Очевидно на някои депутати не им се работи в петък. Да кажа за протокол, че предпочитание за работа имат депутатите от Движение за права и свободи, " Български напредък ", Българска социалистическа партия и " Възраждане ", съобщи председателстващият съвещанието Йордан Цонев.

" Очевидно е, че сега има позиции, които партиите са избрали, че са преди всичко в дневния ред. Нека да преценим и да им дадем малко време и да забележим дали ще продължи разговорът или не. В последна сметка главните въпроси, които вълнуват хората, са: ще има ли държавно управление или не ", каза  Стефан Янев от " Български напредък ".  " Но дано да изчакаме въпреки всичко, всяка тематика може да се окаже препъникамък. В същото време всяка тематика може да бъде преодоляна с разговор ", сподели още Янев, запитан дали връщането на хартиената бюлетина е препъникамък. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР