Парламентът удължи заседанието си до приключване на точка 10 от

...
Парламентът удължи заседанието си до приключване на точка 10 от
Коментари Харесай

Парламентът удължи работното си време

Парламентът удължи съвещанието си до привършване на точка 10 от дневния ред - ратификация на рамковото съглашение по отношение на осъществяването на Втория швейцарски принос към определени страни членки на Европейския съюз за понижаване на икономическите и обществените разлики. В момента депутатите разискват на първо четене промени в Закона за публичните поръчки, които са пета точка от програмата.

Предложението за удължение на работното време беше направено от ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя уточни, че на председателски съвет са постигнали такава сделка, тъй като остават единствено няколко съвещания до края на годината, а има голям размер от работа, която Народното събрание би трябвало да свърши.

Коста Стоянов от " Възраждане " направи назад процедурно предложение с аргумента, че през днешния ден има комисии, на които следва да се гледат значими законопроекти, един от които е Законът за устройство на територията.

И при прегласуването предлагането за удължение на работното време беше признато със 127 гласа " за ", 31 " срещу " и 4 " въздържал се ".

В дневния ред за през днешния ден е първото четене на Законопроекти за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания, както и на промени в Закона за предучилищното и учебното обучение. Депутатите би трябвало да прегледат и на второ четене промени в Закона за висшето обучение, както и две ратификации на интернационалните документи, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР