Парламентът трябва да работи в единство. Депутатите трябва да търсят

...
Парламентът трябва да работи в единство. Депутатите трябва да търсят
Коментари Харесай

Гълъб Донев подкани партиите да поемат отговорност

Парламентът би трябвало да работи в единение. Депутатите би трябвало да търсят допирателните линии по които да създадат необятна коалиция, която да излъчи постоянно държавно управление, което да реши проблемите на българските жители . Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти, по време на разкриване на права от Автомагистрала " Европа ".

Той прикани партиите да поемат политическа отговорност и да застанат пред българските жители, като разгласят дали ще продължат по същия метод или ще търсят компромиса.

служебните министри да станат редови, Гълъб Донев дефинира като политическа подигравка. Това не е съществено, добави премиера. Той бе безапелационен, че не би приел покана за негово присъединяване в постоянен кабинет.

Ако бъдат изчерпани конституционните благоприятни условия и цялата парламентарна процедура за сформиране на кабинет мина безрезултатно, то тогава президента Радев ще реши състава на ново служебно държавно управление, добави Донев.
 Гълъб Донев подготвен с 12 закона, само че за бюджета думата е на депутатите
Гълъб Донев подготвен с 12 закона, само че за бюджета думата е на депутатите

Проект за държавния бюджет би трябвало да бъде импортиран до края на април

По отношение на ПВУ и неговото предоговаряне, Донев уточни, че са стартирали интензивни договаряния с Европейска комисия. Той посочи, че идващия кръг от диалози е плануван за 20 април. Опасност да изгубим 2 милиарда лева по ПВУ за в този момент няма. Работим такава обстановка да не се случи, увери премиера.

Той съобщи, че се работи по план за бюджет. Ако няма постоянно държавно управление до края на април, служебният кабинет ще внесе в Народното събрание плана на Бюджет 2023 година По думите това е най-важния закон за всички българи. Политиките, които ще бъдат осъществени през бюджетните разноски са отговорност на политическите партии. Призовавам политиците да не бягат от отговорност, сподели още той.

Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков уточни, че правата от Автомагистрала " Европа " от Драгоман до Калотина е приключена сполучливо и е пусната през днешния ден, предвид на това, че доста жители ще пътуват за празниците. Той разясни, че месеци наред е работено неуморно, с цел да стане това допустимо.

Шишков посочи, че правата е извънредно значима, тъй като ни свързва с Европа и ще облекчи трафика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР