Парламентът трябва да приеме декларация в подкрепа на разширяването на

...
Парламентът трябва да приеме декларация в подкрепа на разширяването на
Коментари Харесай

Атлантическият съвет призова за подкрепа на членството на Украйна в НАТО

Парламентът би трябвало да одобри декларация в поддръжка на разширението на НАТО с Украйна и оказване на военна помощ за страната. Това приканиха от неправителствената организация Атлантически съвет.

Според позицията 48-ият парламент би трябвало да отхвърли и годишния отчет за активността на Държавна организация „ Разузнаване " за 2021 година, тъй като не загатва съветската опасност.

Антлантиците желаят и образуването на парламентарна комисия, която да проучва активността на специфичните служби и тяхната подготвеност да работят в отбрана на националната сигурност.

Предложение за военна помощ ще внесат в първите дни на Народното събрание от Демократична България. Заради решението на предходния за „ военно-техническа помощ " страната ни изпрати единствено 350 медицински пакета за 35 000 украински военнослужещи. Има и съглашение за ремонт на украинска техника.

Но Украйна продължава да упорства за даването на тежко въоръжение. България не подписа и апела на 9-те президенти от Централна и Източна Европа за участие на Украйна в НАТО. Президентът Румен Радев изясни, че решение би трябвало да се вземе след изработването на ясни параметри за мирното споразумяване на спора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР