Парламентът трябва да е средище на сблъсъци - идеи, аргументи,

...
Парламентът трябва да е средище на сблъсъци - идеи, аргументи,
Коментари Харесай

Борислав Боев: Парламентът трябва да е средище на сблъсъци, но нивото е катастрофално ниско

" Парламентът би трябвало да е средище на конфликти - хрумвания, причини, концепции, проекти. Няма проблем, даже това да се случва на висок звук, в духа на „ спортната завист “. Проблемът в тази ситуация е, че равнището е пагубно ниско, а дневния ред е диктуван от примитивни стремежи на част от политическите партии. Калабалъкът и „ живия “ Парламент не са едно и също нещо. Докато вървят тези циркаджийства, протичащото се в заобикалящата среда е обезпокоително.
По източната ни морска граница тече невиждана милитаризация, невиждана от последните няколко десетилетия. Две огромни Суперсили са на прага на боен спор, а това изисква зоркост и дейна дипломация, изключително от страните, които са в непосредствена географска непосредственост до горещите точки.
 Борислав Боев: Докато се псуваме, към нас мирише на война Борислав Боев: Докато се псуваме, към нас мирише на война
" Докато в политическия живот у нас се готви махленска свада, по източната ни морска граница от няколко седмици върви невиждана ми...
В миг в който се постановат реципрочни дипломатически и стопански наказания, гонят се дипломати, ускорява се военната изразителност, ние се занимаваме извънредно и единствено със злободневни интриги, предпочитание за отплата и сеир ", във Facebook.
" В миг в който Европейски Съюз се намира в разгара на цялостен стопански безпорядък, а вътрешните разделения по всеки един основен въпрос се ускоряват, българския политически живот се е вкопчил единствено и само в личната си супа от интриги, злословия и завист.
Важните решения за бъдещето на енергетиката са извънредно закъснели - енергийната дипломация е в колапс, въпросът с мигрантската рецесия тлее, само че не е отминал, въпросът със Северна Македония е все по-заплетен и е въпрос на първо място на национална отговорност и историческа памет.
Това е обкръжаващата среда, а дневния ред на българския политически живот е тотално сгрешен. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР