Парламентът смени програмата си и ще започне с първа точка

...
Парламентът смени програмата си и ще започне с първа точка
Коментари Харесай

На закрити врата депутатите слушат Генчовска за диалога й със Скопие

Парламентът смени програмата си и ще стартира с първа точка чуване на министъра на външните работи Теодора Генчовска за водените диалози в Скопие . Искането за това бе направено от Има Такъв Народ. Изслушването ще е закрито.

По-късно обаче ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров изиска чуването да се открие за жителите , което породи спор в пленарната зала.

Още един министър бе извикан на чуване в Народното събрание - министъра на защитата Драгомир Заков. Искането за това направиха от ПГ на ГЕРБ.

В къс спор по програмата за седмицата спориха депутатите, откакто ГЕРБ по време на трибунка разгласи, че внася промени в Изборния кодекс и депутатът Десислава Атанасова изиска точката да се прегледа още през днешния ден. Не се стигна до гласоподаване, а единствено до изявления.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че " изборите чукат и е значимо да се прегледат две значими тематики - бюджетът, какво може да се направи за хората и бизнеса и разпоредбите, с които ще отидем на избори ". Той изиска измененията в ИК да се включат след държавния бюджет. Според Георги Свиленски от Българска социалистическа партия това, че ГЕРБ внасят " тяхно предложение " е единствено " интригантстване в обединението ".

В началото на пленарното съвещание д епутатите Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов публично напуснаха парламентарната група на " ИТН " . Заявленията за това бяха изчетени от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Петимата народни представители се афишират за самостоятелни народни представители.

Искането им бе посрещнато в зала с ръкопляскания. Петимата депутати от групата на Слави Трифонов напущат и постовете си като ръководители и зам.-председатели на комисиите, в които са били определени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР