Парламентът си отива! И тоя – 48-ят, от ония след

...
Парламентът си отива! И тоя – 48-ят, от ония след
Коментари Харесай

Седмицата: Нисша аритметика! Динена + Бананова кора = Промяна

Парламентът си отива! И тоя – 48-ят, от ония след 44-ия, дето се извъртяха на гневна скорост от 15 април 2021 до в този момент в петък – на 3 февруари 2023, когато влиза в действие разпускането му. Демек, в четвъртък очевидно ще е последният му работен ден, а петъка (вече разпуснати) депутатите до преди ден ще могат да си го слеят със събота и неделя та да си отспят след сякаш будната кома от 19 октомври 2022 насам. Съвсем нисшата аритметика е ясна – 4 Народното събрание за по-малко от 2 години, а когато се навършват тая двугодишнина към този момент ще имаме 5-и парламент след надлежно 5-ите парламентарни избори за същите две години.

Ако я опростим още малко тая нисша аритметика, нещата не в „ каузи и документи “, а в някакви си цифрички във тип на цифри наподобяват по този начин: За 2 години – 730 дни делено на 5 вота сме ходили (или не сме) да избираме по 240 депутати през 146 дни.

Видно е, че е доста опростенческо и работа не прави такава сметка. Ама що да не си поиграем най-малко аритметически, когато таман сметките, включително и политическите, все не ни излизат. Що пък не?! След като точно най-висшите политпартийци – тия парламентарните, от нисша аритметика си вършат висша математика, та да им излязат сметките – техните сметки. Като тая сметка във всеки един от тия парламенти, дето все се търси едноцифрена численост депутати та да се донадят до 121 и да се получи някой мандат за постоянна власт.

И все не се получава. Та затуй веднага, още преди формалното уволняване! работа не остана! и на тоя парламент, „ висшата математика “ взе още повече да се покачва. Та да имало „ смяна “ – най-сетне някой да може да преброи до 121. За задачата се подхваща предпарламентарно преброяване до 121. И като иде тирада за смяна, висшите математици отново са от „ Промяната “ – от Политическа партия, дето все я не престават, и все не я стартират, камо ли да я свършат.

Та в този момент Политическа партия ще се сплотяват с Демократична България, но не в саморазпадаща се управническа коалиция, а имено предпарламентарно предизборно-изборно. Всъщност, видяно откъм Демократична България обаче, почват договаряния с Политическа партия „ за взаимно явяване на идните предварителни парламентарни избори или следизборна коалиция “. Целта и на Политическа партия, и на Демократична България е „ съществени резултати “ на 2 април, когато ще са тия рекордните пети избори за тия две години. Като сериозността би се изразила в изработката от една втора и една предпоследна на една първа политическа мощ.

Може и да им се получи чисто аритметически, в случай че обаче не се оплетат в личните си кълчища на личната си все по-висша математика. Особено тази на известните харвардски просто висши изчислители Киро и Асен. Тъкмо двамата сълидери на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев взеха да се извисяват бързо, бързо с „ висшата математика “.

Ето ги и висшите им предизборни сметки сега. Според тях „ към този момент 6 партии сме дружно “. Което съгласно висшата им математика значи, че ще са предизборно-изборна-следизборна коалиция от една страна с тяхната коалиция „ Политическа партия – ВОЛТ – СЕК “ – вторите две употребени за регистрация на избори против няколко депутатски. А останалите три до шест са тройката от Демократична България – Да, България, ДСБ и Зелено придвижване. Точно 6 съгласно математиката на „ висшистите “ от Политическа партия, нищо че аритметиката е но най-вече 4 (1+0+0+1+1+0.5).

Изборната „ висша математика “ обаче продължава. Лично Киро просто вижда „ дълга редичка от цивилен организации, които могат да се причислят към нас “. И просто не свършва и дотук. Пак съгласно Петков – дълготрайна математическа прогноза, в „ огромната борба са локалните избори, там имаме потребност от 20 000 общински съветници, свестни хора, които ни трябват “. Няма „ претенденти “ за общински съветници, има към този момент назначени занапред за след изборите наесен, единствено да скланят да ги съставлява Политическа партия – в действителност те да се цанят да го съставляват.

И по този начин формулата „ Киро към този момент се явява на локални и парламентарни избори 2 в 1 “ към този момент е напълно, но напълно висша: „ Ако обединим локалните избори и националните в едно придвижване и сливане на всички, които имат идея, имам вяра, че ще сме първа политическа мощ. И ще имаме подобен общ брой, който няма да е просто нашият резултат, плюс на Демократична България, а ще има голямо по-голямо болшинство “. Като по този начин, не просто ще са първа политическа мощ, а ще дефинират и разпоредбите за бъдещото държавно управление.

Ще дефинират, ще дефинират, но какъв брой пък да дефинират. Като отново следизборно ще би трябвало да броят до 121. Че то нали към този момент го броиха като първа политсила това и то в управническа коалиция от 4 тогава най-малко съществуващи като парламентарни – Политическа партия дружно с Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. А в този момент просто съществуващите ще са 2 – Политическа партия и Демократична България.

Но по този начин е постоянно, когато предизборната нисша аритметика вземе да се прави на следизборна висша математика. Накрая всичко си идва на мястото – на пързалката. Дори и сняг да има тая зима и да се задържи до 2 април, по-сигурно си е да си го изпързаляш гласоподавателя на динена кора – може и на бананова, че от дълго време към този момент по ги имам бананите всесезонно, а и са по-евтини от дините. Да го пързаляш по всички страни с предпарламентарното многохилядно, че и милионно преброяване, което си е най-обикновено, нисше преброяване до 121 незабавно щом стане парламентарно. Да не приказваме, че и предпарламентарно – предизборно, „ висшата математика “ много ще се сниши, когато „ 6-те партии “ вземат да подреждат общите си листи с претендентите за депутати и да си подлагат „ вътрешнокоалиционните “ пързалки.

А за похлупак нисшата аритметика за идващите избори – и на 2 април, и на локалните наесен, от в този момент е към този момент на пързалката освен по „ шесторната формула “ на простоКиро. От просто – по-просто са заложени и два референдума – за промяна на парламентарната система с президентска на Трифоновото Има Такъв Народ и за несмяна на лв. с евро на Костадиновото „ Възраждане “. Чиста проба предизборна „ смяна “ посредством общ брой от динени и бананови кори.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР