Парламентът ще заседава извънредно днес. Депутатите ще разгледат на второ

...
Парламентът ще заседава извънредно днес. Депутатите ще разгледат на второ
Коментари Харесай

Парламентът заседава извънредно по бюджетите на НЗОК и ДОО

Парламентът ще заседава изключително през днешния ден. Депутатите ще прегледат на второ четене актуализацията на бюджета на Държавното публично обезпечаване и на Националната здравноосигурителна каса, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според признатите от бюджетната комисия промени в актуализацията на бюджета на ДОО от 1 октомври минималната пенсия ще стане 370 лв., а коефициентът за стаж ще се усили до 1.35 %.
 След актуализацията на бюджета: 77% от пенсионерите в България ще получават по 370 лв. След актуализацията на бюджета: 77% от пенсионерите в България ще получават по 370 лв.
Тотално строшаване на пенсионната система, при което 1,6 млн. от 2,08 млн. пенсионери ще са еднообразно небогати, а някъде към 20 хиляди няма ве...

Промените в актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година също бяха признати от Комисия по бюджет на 3 септември и в този момент следва окончателното им гласоподаване в пленарна зала. Според тях с 338 милиона лв. се усилват парите за здраве.

Една от водещите тематики бе методиката за заплащането на спомагателните средства за работещите на първа линия. е подписана от БЛС и от Надзорния съвет на НЗОК. Там са написани следните условия: Ако работите цялостен работен месец на цялостно работно време получавате 1000 лева.; Ако работите половин месец, получавате по-ниската сума. Това е за лекарите в болничната помощ ", изясни тогава шефът на НЗОК проф. Петко Салчев.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР