Парламентът ще започне работа с обсъждане на първо четене на

...
Парламентът ще започне работа с обсъждане на първо четене на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутати и министър в дебат за това имало ли е теч на данни от БУЛСТАТ

Парламентът ще стартира работа с разискване на първо четене на промени в Закона за указател БУЛСТАТ.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев пита правосъдният министър вяра Йорданов дали е имало теч на данни от БУЛСТАТ. Тя му отговори, че теч не е имало. В отговор Ивайло Мирчев от Демократична България разяснява, че не са изтекли данни от БУЛСТАТ, а ГЕРБ са специалисти по течове, като напомни абсурда с Национална агенция за приходите.

В програмата за тази седмица е второто четене на промени в Закона за електронното ръководство и в Закона за активността на груповите капиталови схеми и на други предприятия за групово вложение.

Депутатите ще прегледат и процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за шеф на Българската национална банка (БНБ) и за избор от Народното събрание. В дневния ред е и проекторешение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за ръководител и четирима членове на Фискалния съвет и избор от Народното събрание.

В програмата е също първото четене на законопроекти за промени в Закона за българското поданство. След това депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за водите и на първо четене промени в Закона за предучилищното и учебното обучение.

В програмата е и ратификация на Тристранно съглашение за подаяние от и сред Република България и Босна и Херцеговина, и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH по отношение на ръководството и координацията на дарението на ваксина против COVID-19 и на Двустранно съглашение за подаяние сред България и Босна и Херцеговина.

В петък е очакван парламентарен надзор от 9:00 часа.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР