„Парламентът ще се опита със създаването на Временната комисия за

...
„Парламентът ще се опита със създаването на Временната комисия за
Коментари Харесай

„Инерком“ може да прехвърли собствеността си на когото иска

„ Парламентът ще се опита със основаването на Временната комисия за договорката с ЧЕЗ да извърши функционалностите и отговорностите, които конституцията дава. Но Борисов не би трябвало да бяга от отговорност. За да се стигне до основаване на краткотрайна комисия, причина са точно дейностите на държавното управление и на министър-председателя – тази объркана, спорна паническа позиция от момента, в който стана ясно за договорката, както и обърканите отговори “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев по БНР.

Той акцентира, че енергетиката е стратегически бранш. „ Това, което ще създадем като разбор, ще включва работата и ролята на институциите и регулаторите “, добави той. Според него се основава забавна обстановка - КЕВР има доста мощни пълномощия, само че декларира, че няма учредения за интервенция, поради на това, че не се прави предписание с имущество, с което се упражнява лицензионната активност.

„ В един миг, сдружението „ Инерком “ може да трансферира собствеността си на който си желае и да се окаже, че регулаторът ще научи финален за всичко това. Поставят се редица въпроси за работата на българските регулатори и те би трябвало да получат своите отговори. Трябва да се знае и какво е финансирането и произходът на средствата по тази договорка “, безапелационен е Бойчев.

Народният представител разяснява, че след изказванията за толкоз сполучливи промени от държавното управление на Борисов, сме го докарали до поредност от арбитражи и отлив на задгранични вложения. Той акцентира, че най-голямото енергоразпределително сдружение в страната се изтегля от България. „ Могат да се видят и претендентите - през 2004 година са били водещи европейски компании, стратегически вложители в бранш енергетика, а в този момент такива липсват. Това е най-хубавият израз и оценка за политиката на държавното управление, която е безспорен безпорядък. Няма никаква поредност “, сподели още Бойчев. Според него дейностите на държавното управление са източник на неустойчивост в страната. Примери са казусът със Здравната каса и нейния шеф, както и договорката с ЧЕЗ.

„ Това са кавги, които не ги е провокирала Българска социалистическа партия. Стабилността на едно ръководство се гради на база на това- по какъв начин то взема решение проблемите на хората. А не на качествата на Цветанов да обезпечи математическото болшинство в Народното събрание. Една година- скандал след скандал “, добави зам.- ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “. „ Бихме признали триумфи в интернационален проект, стига да ги има. Това, че се организира по-засилена интернационална активност, в резултат на председателството, е обикновено. Но да забележим какъв е резултатът за всеки български жител “, разяснява Бойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР