Парламентът ще реши за оставката на Сотир Цацаров като председател

...
Парламентът ще реши за оставката на Сотир Цацаров като председател
Коментари Харесай

Парламентът решава за оставката на Сотир Цацаров

Парламентът ще реши за оставката на Сотир Цацаров като ръководител на КПКОНПИ, съобщи кореспондент на БГНЕС. Цацаров подаде оставка на 17 януари поради лишен достъп до класифицирана информация.

Предложението за включване в седмичния дневен ред е на " ИТН ". Те са се възползвали от правото си за оферти във всяка първа сряда от месеца.
За Цацаров е въпрос на достолепие да си върне позволява до класифицирана информация
Въпрос на достолепие е да си върна позволява до класифицирана информация. Това съобщи пред публицисти ръководителят на КПКОНПИ в оставка...
Прочети повече
Предложение в програмата са създали и от " Българска социалистическа партия за България ", които желаят второ гласоподаване на измененията в Закона за акцизите и данъчните хранилища.

В програмата за седмицата този път по предложение на " Демократична България " е включен и различен данъчен закон, а точно Законът за корпоративното подоходно облагане.

Тази седмица депутатите ще би трябвало да гласоподават и секретар на 47-ото Народно заседание.

Парламентът ще се занимае и с промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Внесени са два законопроекта - единият на ГЕРБ, другият на Министерски съвет. Правителството предлага и през тази година, както беше през 2021 година, ваксини против COVID-19 да могат да бъдат прилагани и на лица, пребиваващи дълготрайно в Република България; членове на дипломатически и консулски представителства и на представителства на интернационалните организации, упълномощени в Република България, както и членове на техния административно-технически и обслужващ личен състав и членове на техните фамилии. Друга смяна, препоръчана от държавното управление, е обвързвана с публицистична корекция, която е нужна поради формирано дело от страна на Европейска комисия.
Цацаров за оставката си: Не мога да бъда упрекван за всички неудачи (ВИДЕО)
Не мога да бъда упрекван за всички неудачи. Упражненията върху моето име ми идват вповече. Така ръководителят на Комисията за противо...
Прочети повече
От ГЕРБ оферират три години след отпадане на изключителното състояние Министерство на туризма да дава на туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до България за туризъм, държавна дотация в размер на 35 евро за всяка седалка от оптималния пътнически потенциал на самолета на всеки полет.

На вниманието на депутатите се оферират и промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, импортирани от Министерски съвет. Те целят реализиране на политическа индиферентност в системата на предучилищното обучение. Депутатите ще прегледат още план на решение за Временна комисия за разискване на промени в Конституцията на Република България и промени в Закона за електронното ръководство.

В петък е очакван парламентарен надзор, като по искане на депутати от ГЕРБ ще се организира обсъждане по запитване на Христо Гаджев към министъра на защитата за ролята на Министерството на защитата по запазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР