Парламентът ще разгледа промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на първо

...
Парламентът ще разгледа промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на първо
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа промени в ДОПК, касаещи трансграничните данъчни схеми

Парламентът ще прегледа промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на първо четене, касаещи трансграничните данъчни схеми. Това планува седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

Измененията са в сходство с европейска инструкция. Със законопроекта се вкарва механизъм за даване на информация за трансгранични данъчни схеми, при които съществува евентуален риск от отбягване на данъчно облагане и за автоматизирания продан на информация за тези схеми сред страните членки.

Депутатите ще се занимаят и с промени в Закона за платежните услуги и платежните системи, които ще бъдат подложени на първо гласоподаване. Голяма част от измененията транспонират европейска инструкция. Други промени са свързани с обезпечаване на опция за спомагателна инспекция при лицензиране или при придобиване на надзор върху присъединяване в капитала на платежна институция, надлежно сдружение за електронни пари, за съблюдаване на избрани законови условия от лица, притежаващи под 10 % от капитала.

Народно събрание одобри на второ четене промени в Закона за отговорността на страната и общините за вреди

Част от текстовете са свързани уреждането на условията към защитните ограничения, прилагани от платежните институции и сдруженията за електронни пари, както и редът за разглеждане на тъжби от Българска народна банка и снабдител на платежни услуги.

Народните представители ще прегледат и промени в Закона за висшето обучение на първо четене. Целта на препоръчаните със законопроекта промени и допълнения е реализиране на система за висше обучение, която да е способна да отговори на динамичността на публичните процеси при поддържане на нужното качество на висше обучение. Със законопроекта се предизвиква развиването на всяка една от институциите за висше обучение в съдействие и с дейната поддръжка на страната.

На вниманието на депутатите се слага и първо гласоподаване на Закона за запасите от петрол и нефтопродукти. В законопроекта е подложен акцент върху актуализиране на позоваванията на европейски правилник за статистиката за енергийния бранш. С текстовете се вкарва определение за „ нефтени артикули “ и нова редакция на определението за „ брутни вътрешни доставки “, както и по-детайлното идентифициране на другите петролни артикули, които се включват при пресмятане на задължението за поддържане на запасите и при отчитане осъществяването на към този момент основаните ресурси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР