Парламентът ще разгледа проекти на решения за предприемане на действия

...
Парламентът ще разгледа проекти на решения за предприемане на действия
Коментари Харесай

Депутатите с амбициозна проектопрограма за седмицата

Парламентът ще прегледа планове на решения за предприемане на дейности от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Това планува проектопрограмата за работата на депутатите тази седмица, оповестена на интернет страницата на Народното събрание.

Внесени са два плана на решения: единият от Тошко Йорданов , ръководител на ПГ " ИТН ", и група народни представители, а вторият от Настимир Ананиев , ръководител на отрасловата комисия по районна политика и група народни представители от " Продължаваме Промяната ".

Миналата седмица депутатите не стигнаха до решение за разплащането с пътните компании. В пленарната зала бяха отхвърлени и трите плана за решение - на правната комисия, на районната и на вносителя - депутати от ръководещото болшинство. Очаква се след приемането на въпросното решение от Народното събрание, пътните компании да получат първата половината от средствата за ремонт и поддръжка на пътищата, останалите след засилени ограничения по надзор.

На съвещание на отрасловата комисия по районна политика депутатите одобриха контролът по отпущането на останалите петдесет на 100 от средствата да се поеме от Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление в Народното събрание, вместо предлаганата до момента Комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията.

Проектът на стратегия за работа на народните представители планува на първо гласоподаване да бъдат гледани промени в Закона за поощряване на заетостта, в Закона за силата от възобновими източници , в Закона за налог върху добавената стойност , както и в Закона за публичните поръчки.

В плана на дневен ред е и първото четене на Законопроект за българския език. 

Очаква се депутатите да прегледат и план на решение за основаване на Временна анкетна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление меморандум за 1 милиарда $ с GЕMCORP и IP3 CORPORATION.  В оферти дневен ред е и законопроект за одобрение на Писмо за оферта и приемане BU-B-UCH Радио-комуникационно съоръжение. 

Точка първа от плана на дневен ред за четвъртък планува на второ гласоподаване да бъдат разисквани измененията в Закона за предучилищното и учебното обучение. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР