Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за

...
Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за обществените поръчки

Парламентът ще разиска на второ четене промени в Закона за публичните поръчки, съгласно програмата за работа на Народното събрание.

При първото гласоподаване бяха признати два законопроекта на Министерския съвет и един на Божидар Божанов ( " Продължаваме Промяната - Демократична България " ), оповестява Българска телеграфна агенция.

Правителството предлага да бъде основан непрекъснато настоящ Експертен съвещателен съвет към министъра на финансите като консултативен орган по въпросите, свързани с използването на закона. Въвежда се и обвързване за обществените възложители да слагат екологични условия при възлагане на поръчки за доставки и услуги над избрани прагове и формулировка на понятието „ екологични условия “. Въвежда се обвързване за възложителите при доставката на избрани категории транспортни средства, както и при възлагане на транспорти по автобусни линии, да се слагат условия, съответстващи на критериите за чисти транспортни средства.

Предвижда се също възложителите при доставката на избрани категории транспортни средства, както и при възлагане на транспорти по автобусни линии, да се слагат условия, съответстващи на критериите за чисти транспортни средства.

С други текстовете се предлага лечебните заведения, чийто капитал е частна благосъстоятелност, да ползват Закона за публичните поръчки, в случай че повече от 50 на 100 от приходите им са от държавния или общинския бюджет, или от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Със законопроекта, на Божидар Божанов („ Продължаваме Промяната – Демократична България “) се уреждат спомагателни условия за бистрота, като данните от Централизираната автоматизирана осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ се разгласяват в отворен, машинно четим формат според интернационален стандарт. Въвеждат се и условия за запазване и издание в структуриран тип на данни, които ще разширят опциите за разбор и обработка на информацията.

В дневния ред са също вторите четения на промени в Закона за силата от възобновими източници, както и в Закона за биологичното многообразие.

В постоянния петъчен парламентарен надзор ще вземат участие министрите Юлиан Попов, Тодор Тагарев, Христо Хинков и Иванка Шалапатова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР