Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за

...
Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: НС гласува на второ четене промени в Закона за енергията от възобновяеми източници

Парламентът ще разиска на второ четене промени в Закона за поощряване на заетостта и в Закона за силата от възобновими източници. В началото на съвещанието депутатите одобриха програмата си за тази седмица.

В дневния ред са планове на решения за промени в съставите на непрекъснати комисии, както и отчетите за активността на Омбудсмана на Република България през 2020 година и 2021 година и Годишният доклад за активността на Комисията за отбрана на персоналните данни за 2021 година

Предвижда се депутатите да продължат с разискването на първо четене на Законопроект за българския език. В дневния ред е първото четене на промени в Закона за чужденците в Република България и второто четене на промени в Закона за запазване на околната среда. Предвижда се Народното събрание да прегледа през тази седмица и Отчет за реализиране на процеса на приватизация и следприватизационен надзор през интервала 1 януари - 30 юни 2021 г. 

В петък е очакван парламентарен надзор от 9:00 часа.

Депутатите не одобриха предлагането на Движение за права и свободи в програмата да бъдат включени промени в Закона за енергетиката. Отхвърлено беше предлагането на ГЕРБ-СДС Народното събрание да разиска проекторешение за основаване на краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на подписания от държавното управление меморандум с Gemcorp и IP3 Corporation, както и настояването на " Възраждане " за разглеждане на промени в Закона за Комисията за финансов контрол.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изиска от дневния ред да отпаднат измененията в Закона за силата от възобновими източници, които, по думите му, обслужват лобистки ползи.  Предложението му обаче беше отхвърлено. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР