Парламентът ще обсъди на второ четене изменения в Закона за

...
Парламентът ще обсъди на второ четене изменения в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъдят промени в Закона за управление на еврофондовете и в Закона за ГМО

Парламентът ще разиска на второ четене промени в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. С тях се основава нормативна опция Централното координационно звено да бъде проведено в администрацията на Министерския съвет, в Министерството на финансите или друго министерство.

В оферти дневен ред е и първото четене на промени в Закона за генетично модифицирани организми (ГМО). С промените националното законодателство се привежда в сходство с настъпилите промени в европейското законодателство. Актуализират се правилата за осъществяване на оценка на риска от ГМО за околната среда и човешкото здраве при освобождението им в околната среда и стартирането им на пазара в сходство с научния и механически напредък.

В проектопрограмата е още първото четене на промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Предвидени са и няколко ратификации на интернационалните документи.  

Предлага се депутатите да обсъдят план на решение за задължаване на Сметната палата да внесе в Народното събрание финален одитен отчет за сходство при сключването и осъществяването на договорите за публични поръчки на Агенция " Пътна инфраструктура " по отношение на проектирането, построяването и употребата на тол системата от началото на проектирането й до края на 2020 година
В проектопрограмата е също първото четене на Законопроект за доброволчеството, както и продължението на първото четене на Законопроекта за българския език, импортиран от " Възраждане ". В нея е и Годишният доклад за активността на Комисията за отбрана на персоналните данни за 2021 година и отчетите за активността на Омбудсмана на Република България през 2020 година и 2021 година

Първа точка в четвъртък е първото четене на промени в Закона за защита на конкуренцията, с които мандатът на членовете на Комисията за защита на конкуренцията се понижава от седем на пет години.

В петък е очакван парламентарен надзор от 9:00 часа, който включва разисквания по запитване към вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова по отношение на положението на „ Български пощи “ ЕАД.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР