Парламентът ще обсъди на първо четене в петък законопроекта за

...
Парламентът ще обсъди на първо четене в петък законопроекта за
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди в петък на първо четене бюджетите на НЗОК и на ДОО за 2024 г.

Парламентът ще разиска на първо четене в петък законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 година и законопроекта за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) за следващата година, взеха решение депутатите. В началото на съвещанието на Народното събрание те одобриха програмата за работа на законодателната институция за тази седмица, съобщи Българска телеграфна агенция.

В четвъртък от 11:00 часа е очакван парламентарен надзор, а в петък от 9:00 часа - блицконтрол, в който, съгласно правилника на Народното събрание, би трябвало да вземат участие министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

Днес депутатите ще обсъдят промени в непрекъснати комисии на Народното събрание. В дневния ред е и първото четене на промени в Закона за филмовата промишленост, в Закона за протекция на детето, в Закона за защитата и въоръжените сили и в Закона за висшето обучение. Предвижда се Народното събрание да разиска на второ четене промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

В началото на пленарното съвещание беше отхвърлено предлагането на „ Възраждане “ за включване в дневния ред на проекторешение за основаване на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, че върху него е оказван напън от народни представители.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg