Парламентът ще изслуша служебния министър-председател и служебен министър на външните

...
Парламентът ще изслуша служебния министър-председател и служебен министър на външните
Коментари Харесай

Парламентът ще изслуша Главчев относно позицията на България за Срещата на върха на НАТО

Парламентът ще изслуша служебния министър-председател и длъжностен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на защитата Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева по отношение на позицията на България за идната Среща на държавните и държавните ръководители на страните членки на НАТО от 9 до 11 юли т.г. във Вашингтон. Това е първа точка в програмата за през днешния ден, оповестена на уеб страницата на Народното събрание. Изслушването е по предложение на парламентарната група на „ Величие “.

По искане на „ Българска социалистическа партия за България “, депутатите ще изслушат служебния министър на защитата Атанас Запрянов и по въпроса за безучастие на България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена мощ във военния спор в Украйна.

Министър-председателят и външен министър Димитър Главчев е извикан през днешния ден в Народното събрание и по самодейност на „ Възраждане “ - да показа информация по отношение на развиването на процеса по разширение на Европейския съюз след приемането на така наречен френско предложение, острата антибългарска акция и изявления на огромна част от политическия хайлайф в Република Северна Македония, както и към този момент подхванатите и планувани дейности за отбрана на българските национални ползи по тези въпроси.

Предвидено е и чуване на служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова и ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Йордан Вълчев по отношение на напредъка на строителството на автомагистрала „ Хемус “ и напредъка в процедурите по пускане строителството на автомагистрала „ Черно море “.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР