Парламентът ще изслуша министъра на вътрешните работи в оставка Калин

...
Парламентът ще изслуша министъра на вътрешните работи в оставка Калин
Коментари Харесай

В парламента ще изслушват Калин Василев заради Нотариуса

Парламентът ще изслуша министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи по отношение на активността на Мартин Божанов - Нотариуса. Това планува точка втора от програмата за работа на Народното събрание (НС), оповестена на интернет страницата на институцията. Вносител на настояването за чуване е Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). Заседанието в тази му част ще бъде закрито за медии, заради разискване на класифицирана информация, се показва още в програмата.

Парламентът сътвори краткотрайна комисия по отношение на активността на Мартин Божанов – Нотариуса. На съвещанието на комисията на 2 април бяха поканени някогашните основни прокурори Сотир Цацаров, Иван Гешев и актуалният изпълняващ функционалностите Борислав Сарафов, само че нито един от тях не се яви на чуването. Председателят на комисията Никола Минчев от ПП-ДБ съобщи, че ще им бъде изпратена втора покана. Той заяви, че има отговор от Министерство на вътрешните работи, който е в секретното деловодство на Народно събрание, дали Мартин Божанов е бил помощник на полицията.

Точка първа от гласувания дневен ред на Народното събрание за през днешния ден планува разискване на план на решение за осъществяване на политиката за декарбонизация посредством енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд в страната. Вносители на проекторешението са народните представители Николай Нанков, Деница Николова и Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. 

В програмата за през днешния ден са и годишните отчети за активността на Българската академия на науките за предходните 2020 година, 2021 година и 2022 година В програмата е и годишният отчет на Държавната комисия по сигурността на информацията по отношение на цялостната активност по положението на отбраната на класифицираната информация в Република България през 2022 г.  В програмата за работа се показва, че съвещанието на Народното събрание в тази му част ще бъде закрито, защото отчетът е с равнище на подредба „ поверително “. 

Вчера съвещанието на Народното събрание стартира в 9:00 часа и продължи над 15 часа. Депутатите завършиха работа малко след 00:30 часа, като в края на съвещанието взеха решение поради дългия работен ден, днешното пленарно съвещание да стартира в 10:00 часа.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР