Парламентът ще гласува за включването на мерки от програмата RePowerEU

...
Парламентът ще гласува за включването на мерки от програмата RePowerEU
Коментари Харесай

Възстановяване на ЕС: включване на енергийни мерки в националните планове

Парламентът ще гласоподава за включването на ограничения от програмата RePowerEU в националните проекти за възобновяване, с цел да се насърчи независимостта от съветските изкопаеми горива и да се форсира

 преходът към екологично чиста стопанска система.

През май 2022 година Комисията показа предложение за превръщането на  в главен инструмент за финансиране на плана  („ предложение за изменение на REPowerEU “). От страните от Европейски Съюз, които показват променен проект за възобновяване и резистентност след влизането в действие на това предложение, ще се изисква да включат ограничения за икономисване на сила, произвеждане на чиста сила и диверсификация на енергийните доставки, както е планувано в проекта RePowerEU.

Евродепутатите ще обсъдят в сряда и ще гласоподават в четвъртък промените на предлагането на Комисията, в това число тези,  от комисиите по бюджет и по стопански и парични въпроси на 25 октомври. Те включват ограничения за справяне с енергийната беднотия за семействата, МСП и микропредприятията, нови източници на финансиране за понижаване на енергийната накърнимост, унищожаване на усложненията в енергийния бранш и ускорение на екологичния преход.

Председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола и тримата докладчици ще дадат конференция след гласуването, в четвъртък.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР