Парламентът ще гласува днес два от проектите за модернизация на

...
Парламентът ще гласува днес два от проектите за модернизация на
Коментари Харесай

Въоръжават армията за 3.3 млрд. лв

Парламентът ще гласоподава през днешния ден два от плановете за рационализация на армията. Вчера депутатите обсъждаха близо час и половина параметрите им, само че в последна сметка гласуването остана за петък сутринта.

Проектите плануват пазаруване на най-малко 8 изтребителя и 150 единици бронирана бойна техника на обща стойност близо 3,3 милиарда лева, написа в. "Монитор ". Плановете на МО са да изиска 12 предложения за закупуване на изтребители от 7 разнообразни страни, като доминират тези за американския F-16, който е и най-продаваният военен аероплан в света, претърпял голям брой модернизации и отговарящ напълно на авансово заложените от страната ни критерии.

От самото начало плановете за превъоръжаването на армията, с които би трябвало да се усъвремени авиопаркът на Военновъздушни сили, разполагащ в този момент с МиГ-29, и да се подменят овехтелите БТР-и, срещнаха поддръжка в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Депутатите от Българска социалистическа партия, както и партията на Веселин Марешки „ Воля “ пък пробваха да ги спънат неведнъж. Явно усетили, че позицията им против модернизирането на армейските редици е в прорез с настройките в обществото, през вчерашния ден алените дадоха да се разбере, че въпреки всичко ще поддържат плановете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР