Парламентът сервира извънредна работа на Агенция Митници“ – на 1

...
Парламентът сервира извънредна работа на Агенция Митници“ – на 1
Коментари Харесай

ЕКСТРЕНИ МЕРКИ: Армия митничари нахлува в „Лукойл“

Парламентът сервира изключителна работа на Агенция „ Митници “ – на 1 януари екипи на Агенция „ Митници “ ще би трябвало да се явят в „ Лукойл Нефтохим “ – Бургас, с цел да създадат цялостни описи на наличните количества съветски нефт и на към този момент създадените от него горива.

Инвентаризацията е залегнала в признатите небрежно значими законови промени, с които в ускорени периоди ще бъдат затворени малките врати, трансформирали бургаския нефтокомплекс в основен клиент и диспечерски пункт за съветския нефт.

От 1 януари влиза в действие възбраната бургаската рафинерия да изнася артикули, създадени от съветски „ Уралс “, а от 1 март мощностите няма да имат право да преработват нефт с генезис „ Русия “.

Все отново депутатите взеха решение да дадат на предприятието гратисен интервал – след 1 януари 2024 година то ще има право да осъществя към този момент доставения съветски нефт и създадените от него горива. Отсрочката е единствено за избрани нефтопродукти и единствено в случай че се изнасят отвън страни от Европейски Съюз. 

Именно по тази причина в последния миг планът, фиксиращ периодите за цялостно изключване съветския петрол, е допълнен със задачата за инвентаризиране на наличните количества. Което значи, че „ войска “ митничари ще поставят ексклузивен труд в първия ден на новата година „ на терен “ в бургаския нефтокомбинат.

Личи си, че депутатите не са стъпвали в предприятието исполин, щом си фантазират, че цялото разказване на петрола и горивата може да завърши за един ден. Има действителен риск чиновниците на митниците да не се оправят в този къс период и да претупат работата, защото ще се наложи да ревизират големи количество данни от измервателните уреди и да разчитат на документите, която ще им дават от „ Лукойл Нефтохим “.  

АЕЦ „ Козлодуй “ порасна с 1.5 милиарда лв.

Парламентът утвърди и значимо решение, засягащо нуклеарната енергетика. Капиталът на АЕЦ „ Козлодуй “ ще бъде повишен с 1.5 милиарда лв.. Средствата са нужни за построяването на нови мощности на площадката край Козлодуй. Както е известно, депутатите към този момент гласоподаваха България да се снабди с още два нуклеарни блока – седми и осми, от типа  АР1000.

Народното събрание „ анулира “ противоречивата такса от 20 лева за мегаватчас, с която трябваше да се полза преноса на съветски газ през България – по така наречен Балкански поток.  Таксата бе въведена през октомври, с цел да удари облагите на съветската „ Газпром “, само че бързо се разба, че е недомислица, че руснаците нямат желание да заплащат, а и България няма инструмент да я събира. Получи се и в допълнение затруднение – Сърбия, Унгария и Австрия се разтревожиха, че таксата ще оскъпи доставките на съветски газ.

А Унгария даже заплаши, че ще блокира присъединението на България към Шенгенското пространство. Управляващото болшинство реши, че няма потребност да упорства и реши да анулира газовата такса, макар че до неотдавна финансовият министър  Асен Василев настояваше, че тя е значима за приходите в бюджета и може да се събира върху вноса и преноса на съветски природен газ.

До отпадането на таксата се стигна, откакто Унгария заплаши да ни наложи несъгласие за Шенген.

Със 143 гласа Народното събрание реши да се усили капиталът на АЕЦ „ Козлодуй “ с 1,5 милиарда лв. за създаване на 7-ми и 8-ми блок по технология АР1000.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Лукойл Лукойл Нефтохим Уралс Русия АЕЦ козлодуй митничари Шенген Агенция Митници
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР