Парламентът се е превърнат в бюро по труда за ниско

...
Парламентът се е превърнат в бюро по труда за ниско
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Новите конституционни съдии ще изпълняват политически поръчки

Парламентът се е трансфорат в бюро по труда за ниско квалифицирана работна ръка. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БТВ.

По отношение на новия състав на Конституционния съд, Нинова уточни, че социалистите ще апелират цялостния мандат от 9 години на новоизбраните конституционни съдии - Борислав Белазелков от ПП-ДБ и Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Тя е на мнение и че Атанасова и Белазелков ще извършват политически поръчки и ще пазят гърбовете на Кирил Петков, Христо Иванов и Бойко Борисов.

" Десислава Атанасова няма задоволително опит като парламентарен арбитър ", безапелационна бе Нинова.

Тя прикани президента Румен Радев да не отива на клетвата на конституционните съдии в груповия орган.

Нинова запита какъв спор са създали ГЕРБ в поддръжка на конституционните съдии - с нито едно изявление не си поддържаха претендента за Конституционния съд. Нинова се оплака още, че ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски се е държал като пехливанин в пленарната зала на Партийния дом по време на дебатите за избора на конституционните съдии.

Според нея едни нови предварителни парламентарни избори и един длъжностен кабинет ще внушат политическа неустойчивост в страната. Правителството обаче е нездравословно, би трябвало да подаде оставка и да се проведат нови избори, настоя Нинова.

На прага на ротацията, която ще се извърши през март месец, Нинова изясни, че Българска социалистическа партия постоянно пази българския народен интерес, единствено че разделянето на евроатлантици и проруски е смокинов лист.

За идните европейски избори през лятото, Нинова съобщи, че не пресмята какъв брой евродепутати ще имат социалистите. Целта е да се изпратят проевропейски хора в Европа, в която да се пази националния интерес, разяснява соцводачката. Нинова запита ръководещите дали са съгласни с това да унижават България и страната ни да бъде лишена от право на несъгласие, което заплашва националния интерес. Управляващите, като са евроатлантици, това европейско решение ли ще е, запита Нинова.

Нинова разкритикува сегашните евродепутатите на Българска социалистическа партия, които не са защитавали ползите на партията и на хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР