Парламентът създаде временна комисия за полицейското насилие по време на

...
Парламентът създаде временна комисия за полицейското насилие по време на
Коментари Харесай

Възраждане в един глас с ДПС. Парламентът създаде временна комисия за полицейското насилие

Парламентът сътвори краткотрайна комисия за полицейското принуждение по време на митинга против БФС. Комисията ще е от 18 души - по трима от всяка парламентарна група и ще работи един месец.

Имаше две оферти за решение - на " Продължаваме промяната - Демократична България " и Българска социалистическа партия. В последна сметка бе признато трето предложение - това на ГЕРБ. То бе прочетено от трибуната от Десислава Атанасова. До огромна степен то повтаряше предлагането на " Продължаваме промяната - Демократична България ", само че в него се добавяше да се проучат и дейностите на общината по време на митинга.

Особено забавно бе изявлението на Цвета Рангелова от " Възраждане ", в което тя значително повтори причини на Делян Пеевски. Рангелова посочи, че Народното събрание не е проверяващ орган, че Столична община е уведомила със забавяне Министерство на вътрешните работи и министерството не е получило подпомагане за обезопасявае на региона. Според Рангелова мирни жители са потърпевши от вандалските дейности на протестиращите.

" Тези тематики да не служат за политическа чистка в сглобката ", прикани Рангелова.

И посочи че въпреки всичко " Възраждане " ще поддържа основаването на комисията.

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов репликира Рангелова, че прави внушения и че замесването на Столичната община е политическа офанзива. Той посочи, че Министерство на вътрешните работи не е подчинено на кмета на общината.

Самият Атанасов бе определен за ръководител на комисията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР