Парламентът създаде единодушно със 109 гласа "за" Временна комисия за

...
Парламентът създаде единодушно със 109 гласа "за" Временна комисия за
Коментари Харесай

Парламентът създаде анкетната комисия Босия

Парламентът сътвори единомислещо със 109 гласа "за " Временна комисия за разглеждане на постъпили сигнали от жители за образованието и изпитите на претендентите за придобиване на дееспособност за ръководство на моторно транспортно средство.

В понеделник ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с Николай Колев-Босия и му предложи да се включи в работата на тази анкетна комисия и да приключи гладната си стачка.

Комисията се основава на паритетен принцип за период от един месец. Тя се състои от петима народни представители - по един от всяка парламентарна група.

Председател на анкетната комисия стана Станислав Иванов от ГЕРБ, а нейни членове са Иван Иванов / "БСП за България "/, Ихсан Халил от Движение за права и свободи, Атанас Стоянов от "Обединени патриоти " и Андон Дончев от "Воля ".

В пленарната зала породи спор сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ кой да оглави комисията. Георги Свиленски от левицата предложи за ръководител Станислав Иванов от ГЕРБ. Станислав Иванов пък предложи Свиленски за ръководител с аргумента, че комисията би трябвало да се оглави от опозицията, която е главен коректив на ръководството.

Навън има човек, който гладува, реагирате с комисия, поемете отговорността, като я оглавите, прикани ръководещите Крум Зарков от "БСП за България ", представен от Българска телеграфна агенция. В хода на дебатите Георги Свиленски си направи отказ от комисията. Така Станислав Иванов оглави комисията, а от Българска социалистическа партия предложиха нов собствен представител в нея - Иван Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР