Парламентът с извънредно заседание днес.Народните представители ще приемат правила за

...
Парламентът с извънредно заседание днес.Народните представители ще приемат правила за
Коментари Харесай

Парламентът заседава извънредно - депутатите ще изслушат ЦИК, МВР и ДАНС за машинния вот

Парламентът с изключително съвещание през днешния ден.

Народните представители ще одобряват правила за процедурата по разискване и приемане на измененията в Конституцията. Причината за това е, че в правилника на Народното събрание не е планувана сходна процедура.

 

Народното събрание ще изслуша министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и ръководителите на ЦИК и ДАНС за сигурността на машинното гласоподаване. 

 

Първа точка в днешната стратегия за изключителното съвещание на Народното събрание от 12 часа е решение за попълване на състава на непрекъснатата делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО - от " ИТН " (ИТН) " оферират Гроздан Карадажов за член.

 

Втора точка в програмата е приемане на процедурни правила за разискване и приемане на законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията. Проекторешението беше импортирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Има Такъв Народ.

Текстът на проекторешението е едно към едно с текста от 2014 година, когато бе предходното отваряне на Конституцията.

 

Според правилника на Народното събрание законопроекти се одобряват на две четения, само че в Конституцията е записано, че промени в главния закон се одобряват на три гласувания.

 

В програмата следва точка за чуване на вътрешния министър Калин Стоянов, ръководителя на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова и ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев по отношение на " надежността на машините за гласоподаване, осъществяване на проби и инспекция и застраховане на почтени локални избори на 29 октомври ". Изслушването е по искане на " Възраждане ".

 

Последна точка в програмата е парламентарен надзор на министрите от кабинета " Денков ".

 

По-рано Народното събрание сътвори краткотрайна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване.

Предложението беше на Българска социалистическа партия и получи поддръжка от всички парламентарни групи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР