Парламентът реши ЦИК да осигурява техническите устройства за машинно гласуване

...
Парламентът реши ЦИК да осигурява техническите устройства за машинно гласуване
Коментари Харесай

Депутатите приеха важна промяна за изборите

Парламентът реши ЦИК да обезпечава техническите устройства за машинно гласоподаване посредством наемане или закупуване. Текстовете бяха заложени в Изборния кодекс, който депутатите гледат на второ четене.

В главното тяло на законопроекта е препоръчано ЦИК да дефинира техническите условия към апаратната и програмната част на техническите устройства за машинно гласоподаване.

Депутатите взеха решение ЦИК да обезпечава техническите устройства за машинно гласоподаване посредством наемане или закупуване. Държавната организация „ Елекетронно ръководство “ взаимно с Българския институт за стандартизация и Българския институт по метрология удостоверяват сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с условията.

Народните представители отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия сред двете четения. От левицата желаеха придобиването, съхранението, програмирането и логистиката на профилираните устройства за гласоподаване да се прави от Министерския съвет, който при нужда да може да употребява други профилирани реализатори.

От Българска социалистическа партия желаят още тестването и узаконяването на профилираните устройства за гласоподаване да се прави от Държавна организация „ Национална сигурност “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР