Парламентът реши хлябът и брашното да бъдат с нулева ставка ...

Парламентът реши хлябът и брашното да бъдат с нулева ставка

След проверките на КЗП: Хлябът в София е 2.20 лв., в Белослав - 1.30 лева

Парламентът реши хлябът и брашното да бъдат с нулева ставка на Данък добавена стойност за период от една година - до 1 юли 2023 година. След въвеждането на мярката, Комисията за отбрана на потребителите извърши над 100 инспекции на цената на хляба в цялата страна по разпореждане на министъра на стопанската система Корнелия Нинова.

От протоколите излиза наяве, че част от комерсиалните вериги в над 30 града са свалили цените с 20% на всички типове самун.

В хлебозавода в Белослав, който е един от най-големите производители на самун в страната, премахването на Данък добавена стойност на хляба се приема като нож с две остриета.

Търговският шеф на хлебозавода Димитър Петров съобщи за Българска национална телевизия, че не е взето под внимание контрастната цена на хляба в другите елементи на страната. Би било по-полезно, в случай че е натрапен таван върху цената на хляба, тъй като в София да вземем за пример хлябът коства 2.20 лева, а в Белослав - 1.30 лева

В хлебозавода към момента се вършат калкулации с какъв брой ще се понижи цената на хляба, само че това понижение ще се усети повече в регионите, където цената е по-висока.

Източник: varna24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg