Парламентът разреши разсрочването на задълженията на вероизповеданията, натрупани към 31

...
Парламентът разреши разсрочването на задълженията на вероизповеданията, натрупани към 31
Коментари Харесай

Парламентът разреши разсрочването на дълговете на вероизповеданията

Парламентът позволи разсрочването на отговорностите на вероизповеданията, насъбрани към 31 декември 2018 година Разсрочването на задълженията е до 10-годишен интервал.

Предложението бе направено от ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и група народни представители сред двете четения на Закона за вероизповеданията. Първоначалното предложение бе опрощаване на задълженията на религиозните общности към тази дата.

Депутатите взеха решение одобри текстове, свързани с правните отношения със свещенослужителите и чиновниците на религиозните институции. Съгласно текстовете те ще се уреждат според устава на религиозната институция. Максималните размери на главните месечни заплати на свещенослужителите не могат да надвишават междинната месечна заплата на наетите лица по трудово и служебно правно отношение в икономическа активност "Образование " по данни на Националния статистически институт за месец септември миналата година.

За чиновниците на религиозните институции минималните размери на главните месечни хонорари не може да надвишава средномесечната заплата на наетите лица по трудово и служебно правно отношение в публичния бранш за септември 2018 година, съобщи "Фокус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР