Парламентът продължава дебата по първото четене на Законопроекта за изменение

...
Парламентът продължава дебата по първото четене на Законопроекта за изменение
Коментари Харесай

Парламентът продължава дебата по Закона за електронното управление

Парламентът продължава дебата по първото четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство. 

Промяната дава опция за връчването на фишове, актове и наказателни постановления по електронен път посредством системата за несъмнено електронно връчване. В момента редица институции изискват удостоверения макар опцията да получават нужната информация по длъжностен път заради непотребни законови условия за даване на уверение от страна на заявителя.  

Промени на първо четене ще бъдат направени в Кодекса на труда. Предвижда се да се сътвори електронен указател на заетостта, поддържан от Национална агенция за приходите, в който се вписват всички данни от трудовата брошура като единни електронни трудови записи на служащите и чиновниците. Все още не е организиран и въпросът за данните на лицата, които не са заети в дадения миг. От Национална агенция за приходите не поддържат законопроекта и показват подробни претекстове за това регистърът да не се поддържа от Национална агенция за приходите, а от Агенцията по заетостта. Отбелязва се, че законопроектът не урежда и въпроса за заетостта на лица, регламентирани със специфични закони - за защитата, Министерство на вътрешните работи, правосъдната власт и други. 

От партия " Възраждане ” не поддържат законопроекта заради благоприятни условия за загуба на данни за трудов стаж и усложнение по пенсионирането на жителите. От Българска социалистическа партия декларират, че в законопроекта не са уредени и случаите на безработните лица.  

В парламентарния надзор, който би трябвало да стартира в 11:00 ч., е планувано присъединяване на деветима служебни министри. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР