Парламентът прие промените в Закона за българското гражданство, най-важните от

...
Парламентът прие промените в Закона за българското гражданство, най-важните от
Коментари Харесай

Край на т.нар. „златни паспорти“

Парламентът одобри измененията в Закона за българското поданство, най-важните от които бяха препоръчани от Движение за права и свободи – за преустановяване на капиталовото поданство и за цялостна инспекция на всеки един „златен паспорт“, откогато процедурата е съществувала до през днешния ден. Това реши Народното събрание.

Депутатите утвърдиха концепцията на Движение за права и свободи в идващите 6 месеца ДАНС да ревизира всички добити „златни паспорти“ за възможни нарушавания. Не бе признато обаче другото предложение на Движението – за анулация и на така наречен „златни визи“, които дават опция за дълготрайно престояване у нас против вложения.

„Успяхме да извадим България от листата с страни, които Европейски Съюз сочеше с пръст, само че не успяхме да решим казуса с приемане на престояване на съображение инвестиции“, сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид. Той уточни, че тази концепция на Движението ще бъде импортирана още веднъж като законопроект след няколко месеца.

Дали ще отменим напълно така наречен „златни визи“ или ще въведем по-строга регулация, следва да забележим. Аз желая да благодаря на всички парламентарни групи и да поздравя работната група за положителната работа която свърши, сподели Хамид.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР